Ако Проспорт пише за футбол - четете!

Публикувано на: 10.04.2019 12:53

Автор: Цветан Тасев

©Проспорт.бг
Те вече бележат за Спортист. Йоан Маринов и Калоян Стефанов (с гръб)
"Когато говориш с мен ще мълчиш!". Култовата реплика на безсмъртния Георги Русев от епохалната комедия "Дами канят" се отнася с пълна сила и за нашата прогноза за убитите Надежда Доброславци и Спортист 2009 Своге при старта на първенството в Югозападната Трета лига, наричана с уважение още Югозападна Бундеслига.

Надежда и Спортист бяха изпадащи и отчаяни след есенния полусезон. Бити, като тъпан на сватба. Но през зимата ръководствата и на двата клуба взеха мъдро решение да привлекат сериозен брой от отлъчените момчета на ЦСКА 1948. Същите, които играха за чест в Областна, които имаха сърце и кохонес, когато времената бяха враждебни и черни. Предвидихме, че и двата отбора ще се изкачат нагоре в класирането, че момчетата ще вкарват голове, а останалите ще имат проблеми с тях.

Надежда, където е силният воин Наско Кръстев, само преди 10 дни направи 0:0, като гост на лидера Хебър. В Пазраджик не се играе лесно, но кой се интересува от това!? Стори същото и с четвъртия Банско, започна да побеждава, а Виктор Теодосиев и особено Калоян Бонев сложиха началото на пробив към мрежите на съперника. Калоян е с 3 гола в последните 5 мача.

А Спортист 2009 Своге? Не е нужно да ви убеждавам, че бившият юношески национал Йоан Маринов бележи, че Калоян Стефанов, освен да вади дробовете на съперниците с неповторимата си енергия, асистира и вкарва голове. Тоталният аутсайдер от много време няма загуба, включително се разправи на нула с третия Вихрен Сандански, победи на легендарния "Бончук" с 2:0, големия в миналото Марек.

На повечето мачове на момчетата ходи и част от някогашната публика на ЦСКА 1948, която не спира да показва почит към своите момчета, с автентичен ген от ЦСКА.

Интересна бе ситуацията във встъпителния мач за пролетта между Надежда и Спортист, игран на 3 март, когато голяма група фенове нямаше как да раздели симпатии. В двата отбора едновременно на терена бяха 7 свои.

С днешна дата Надежда и Спортист са с по 24 точки. Под тях в опасната зона са Балкан Ботевград, Ботев Ихтиман и Велбъжд Кюстендил.

Днес Надежда гостува на пряк конкурент - Ботев Ихтиман, а Спортист приема силния отбор на Беласица от Петрич. Мачът на Надежда е от 16 часа, а този на Спортист от 17.