Съдията е хомосексуален по подразбиране със и без VAR

Публикувано на: 04.05.2019 11:04

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Хората от класическия преход, като мен, в основата си сме категорично против системата VAR (Video assistant referee ), във футбола. Паралелно с това и против тежките рецидиви на новата техническа революция, която избутва живородения човек силово в ъгъла.
 
На пръв поглед въпросната електронна система е преносител на вечната философия за справедливост. Но тя при всички случаи е едностранна и несправедлива към корените на играта и нейната славна история. Несправедливостта се поражда, според създателите, от грешки при отсъжданията на арбитрите или сигналите на техните помощници, особено в наказателното поле и около голлинията.
 
Вярно, в българската, а и не само, народопсихология арбитърът е хомосексуален по подразбиране, неговите помощтници с еднополово сефте. Чували сме го и в евротурнирите от български футболен президент в приблизителна мелодичност : Дис бритиш хомосекшуал брок дъ гейм..."
 
Ако VAR бъде въведена неотменимо, то би трябвало, в името на справедливостта, да бъде добавена програма "Гол по несръчност". Например. Атака на отбора "Х". Вратарят е елиминиран. Централният нападател получава съвършено сам топката на метър от голлинията, на празна врата, и поради несинхрон на моториката и техническата сръчност, праща коженото някога, пластмасово сега, кълбо над гредата например. Тук предлагам играта да бъде спряна. И чрез VAR да се оцени. Ако в 50.000001 процента от случаите в такива ситуации е падал гол, то той да бъде зачетен. Независимо, че ударил врабчетата в полет.
 
Или пък при наказателен удар. Случва се играчи да не уцелят вратата. Тогава VAR отново да погледне статистиката и ако в 50.000001 процента от случаите в такива ситуации е падал гол, то той да бъде зачетен. Това може да се приложи при грешен пас в контраатака. Четирима на един да речем. Да последва спиране на играта и нов статистически анализ.
 
Защо трябва да се направи? И заради справедливостта и заради по-бързия преход към виртуални шампионати, с програмиране по взети исторически характеристики на легенди. Скоро така и така няма да има мъже и жени, т.е. необходимост от съвокупление. Скоро клонинигите ще се пръкват лабораторно. Роботи ще извършват туй-онуй. 
 
Тогава и стадиони няма да бъдат нужни. Само клъстери. Каквито вече активно се изграждат. У нас основно с европейски пари.
 
"Плейстейшън" прави прекалени индивидуални физически натоварвания на играещите. Може и по-мързеливо.

АКО БЕШЕ ПРИЛОЖЕНА МОЯТА ИДЕЯ, ТО МЕСИ И РОНАЛДО ДНЕС НЯМАШЕ ДА ИМАТ САМО ПО 600 ГОЛА. ВИЖТЕ!