Костадинов, Вукоевич и Орманджиев са новите членове на УС на БАФА

Публикувано на: 31.05.2019 22:07

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
 Българската асоциация на футболните агенти (БАФА), напредва с бързи крачки към своето устойчиво признание.
 
Предложения на членовете на Общото събрание на организацията са в проекта за нов Правилник на ФИФА, който ще обърне революционно ситуацията в света на футбола и ще стане основа за вдигане на качеството на професионалните промоутъри на футболисти.
 
Настойчивият диалог на Европейската асоциация на футболните агенти (ЕАФА),с ръководството на ФИФА ескалира до проект за промяна, който се очаква да бъда официализиран на Конгреса на световната централа на 5 юни. ФИФА вече обяви, че новият документ е съвместен на двете организации и ще засегне планетата. БАФА е официален член на ЕАФА и вече установен партньор на Българския футболен съюз по организацията и подготовката на новите регламенти. През последния месец усилено по горещите въпроси твори съвместна работна група на двете организация. Защото ще се върне лицензионният режим в професията, чрез изпит и произтичащите от успешното му вземане следствия. Но и отново със статут Агент на ФИФА, валиден за всички шампионати, в цял свят. Ще спре хаотичното начало, через регистрационния регламент от 1 април 2015 одина, който девалвира отношението към агентите с допускането до тази силно специфична материя случайни индивиди, с още по-случайно и неприемливо ниво на професионална подготовка.
 
Подробно по всички теми БАФА ще информира футболната общественост на пресконференция, която се очаква да бъде насрочена в седмицата веднага след конгреса на ФИФА.
 
Общото събрание избра и трима нови члена на Управителния съвет на БАФА. Към досегашните Емил Данчев - член на работната група по новите регламенти, Президент на БАФА и Милко Бански - член на работната група по новите регламенти, се присъединяват Петьо Костадинов-Полковника, Управител на Проспорт Медиа и член на работната група по новите регламенти, бившият професионален играч Саша Вукоевич и Стоян Орманджиев, внук на легендарния треньор Стоян Орманджиев и син на бившият международен рефер и Изпълнителен Директор на ЦСКА Стефан Орманджиев. Стоян също е член на работната група по новите регламенти. И тримата нови членове на УС са учредители на Българската асоциация на футболните агенти.