ВНИМАНИЕ! Поискал е по 2 750 лева на дете

Публикувано на: 12.06.2019 00:01

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
 Не за първи път поставям въпроса. И за пореден призовавам родителите за разум пред шарлатаните в българското футболно пространство.
 
Преди 24 часа, ръководител от български професионален футболен клуб потърси помощта ми за информация. Информация за някакъв тъмен субект, който се завъртял около две деца и техните родители. Децата родени през 2007 година. С обещанието, че ще ги заведе на проби в италианския Интер.
 
По същество, няма нищо лошо в пробите. Но същият субект, който няма нищо общо с агентите в България и света и който се представял за треньор на Ботуша, не само няма право да се занимава с тази дейност, но ако беше в страна, като Англия напрмиер, е много вероятно да бъде арестуван. Впрочем, там никой няма да го допусне.
 
Неиндетифицираното лице е отказало да разтговаря с клуба. В същото време е задълбочил с родителите и им е поискал да му преведат по 2 750, с думи - две хиляди седемстотин и петдесет лева за всяко от двете деца, които щял да промотира. И които ще минат 10 дни проби. Юнашки 275 лева на ден.
 
ВНИМАВАЙТЕ! Децата са си ваши. Но...Съгласно регламентите на ФИФА, не е възможно дете да премине в западен клуб, преди да навърши 16 години, освен в случаите, когато един или двамата родители са с конкретен трудов ангажимен и адресна регистрация на място. На възраст 16 пък процедурата  преминава по веригата: приемащ и бивш клуб, план за обучение и обезпечение, включително задължителна образователна програма, одобрение на праграмата от приемащата и изпращащата футболни асоциации, искане до ФИФА на санкция по случая и преминаване при положителен отговор от ФИФА. Положителният ще бъде невъзможен при допуснати пропуски.
 
Преди години друг шарлатанин беше обрал 8, с думи - осем, семейства с по 4 000, с думи - четири хиляди лева на дете, за да ги заведе на проби в ... сателит на Милан. Най-шантавото беше, че го е правил от мое име, като мой сътрудник. Беше чиста случайност да науча. Просто един от ужилените проплака. Други бяха ходили на екскурзия в село до Милано. Представяно за ... сателит на Милан.
 
Не го допускайте! Когато ви предложат подобно нещо и не разбирате нищо от процесите зад граница, то отворете официалния сайт на БФС и отидете на линка листа с регистрираните агенти за периода 01.01.2019 - 31.01.2020.
 
 
Потърсете съвет! Задължително, за да не изгорите и потънете в тежки дългове. Едва ли някой колега ще ви вземе пари за подобна консултация.