Надушиха преговри на Парма за Кирилов

Публикувано на: 29.06.2019 09:16

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Кирилов
 Договаряната на спокойствие сделка между Парма и Пескара, за преминаването на българския централен нападател Александър Кирилов, бе надушена от медиите в Италия и анонсирана преди нейното официализиране.
 
Роденият през 2002 година Алекс премина миналия август от русенския Дунав в академията на отбора от област Абруцо. Бе споходен от адаптационни несгоди, но веднага след Нова година направи много мощен пролетен полусезон, който насочи погледите върху него.
 
Изавите на 190 сантиметровия таран поставиха на масата за преговори директно предложение от Парма, клубът, който се сдоби със свещен статут, след изтърпяването на наказание, след фалит и изминаването по възможно най-честния и достоен път от четвърта лига до Серия А и ударен първи сезон, след завръщането.
 
Заедно с Алекс, който се състезаваше в тима до 17 години на Пескара, "кръстоносците" поискаха и роденият през 2000 година, снажен защитник Андреа Марафини.

 
Почти сигурно Парма ще плати с родения във Фонджа 28-годишен нападател Кристиан Галано. Кристиан, който играе най-често, като крило е с огромен опит и има цели 276 мача в професионалния футбол до момента. Като най-много - 171 и 41 гола, има за Бари.
 
Най-вероятно сделката ще бъде официализирана през юли. От понеделник, 1 юли,  Италия влиза в голямото шоу Калчемеркато.