Не Царско село и Струмска слава! Всички! По списък, единна ставка, бюджетно планиране

Публикувано на: 18.07.2019 15:16

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
С оглед генералния спонсор на елитната лига от това първенство, той и спонсор поне на половината в другите дивизии, както и други сродни по предмет на дейност участници в спомоществователството на българския футбол, предлагам: Всеки кръг да има глобени и порицани отбори от "А" до Областните групи.

Нека има и средна ставка на санкцията, за да се планира в бюджета по честота на налагането!

Ще има приходи за администриращия орган, ще има и назидание пред обществото. Икономически издържано и педагогически възпитателно.

Съждението е последващо наказанието на Царско село и Струмска слава по материали на "експерт по почтеността в БФС за сезон 2018/2019 година" по Чл.46, абл.6 (в) от Дисциплинарния правилник.

А именно:

Член 46.(1
)Когато  по  надлежния  ред  е  установено  неспортно  противоправно  влияние  на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща се налагат следните наказания:

...

(6)Когато в  БФС  постъпи  официално  уведомление  от  УЕФА, в  рамките  на  спортно състезателната  година,  за  сериозни  съмнения  за  участие  в  срещи  от  първенствата, турнира за Купа „България”, Суперкупата или други, с предварително уговорен резултат, замесеният отбор се предупреждава или наказва както следва:

...

в) при трето уведомление – порицание и имуществена санкция в размер на 5000 (пет хиляди) лева.

За успокоение на засегнатите ще отбележа, че има още две букви по Чл.46 и неговата алинея 6, докато се стигне до алинея 7, която пък...

Абе, много дълго e...