ЕФАА представи публично идеи в Лондон

Публикувано на: 26.07.2019 14:28

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
На Генералната асамблея на Европейската федерация на футболните агенти (ЕФАА) в  Loughborough University, в Лондон, където участие взеха Петьо Костадинов, член на Управителния съвет на Българската асоциация на футболните агенти (БАФА) и адвокат Борис Колев бе направено и специално открито обсъждане на специфичните особености на професията на футболния агент, с участието на много студенти и представители на различни спортни промоутърски агенции.

Дискусията води лично Професор Ричард Периш, от Edge Hill University, Ръководител на отлично познатия проект "Еразмус" и шеф на работната група за изследвания на процесите след децентрализацията на дейността на футболните агенти от ФИФА на 1 април 2015 година. Направени са детайлни сондажи в Испания, Германия и Швеция, предстои работа в Хърватска, а към 1 ноември да бъдат обобщени резултатите.


Професор Рочард Периш

Но и без финалните акорди вече се отчита пълен хаос в дейността и влизането в професията на силно неподготвени субекти, които нанасят тежки щети на процесите във футболната индустрия.

Професор Периш бе подпомогнат активно от атрактивният познавач на материята Доктор по спортно право от University of Westminster - Серхат Йълмаз.


Доктор Серхат Йълмаз

Костадинов и Колев ще участват в пресконференция  пред българските медии, на която ще отворят завесата пред някои новости в предстоящите фундаментални промени в работата на агентите и клубовете.