Футболните агенти и клубовете в Европа вървят заедно към нов правилник на ФИФА

Публикувано на: 26.07.2019 14:53

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Даан де Йонг
Европейската клубна асоциация (ECA), по традиция, взе участие в работата на Генералната асамблея на Европейската федерация на футболните агенти (ЕФАА) в  Loughborough University, в Лондон. В работата на форума взеха Петьо Костадинов, член на Управителния съвет на Българската асоциация на футболните агенти (БАФА) и адвокат Борис Колев.

Организацията на футболните клубове в Европа, която и в България има активни отношения с БАФА, бе представена от изключителния авторитет в материята Даан де Йонг, който освен шеф на правното звено на ЕСА е и съдия в Камарата за разрешаване на споровете във ФИФА.Двете организации нямат никакъв спор по необходимостта от преорганизиране на рагламента и въвеждане на строг ред във футболната индустрия, чрез отпадането на случайните хора в професията на футболните агенти.

От дискусиите стана ясно, че ЕФАА и ЕСА имат различни идеи по някои детайли, но със сигурност вървят ръка за ръка към новия Правилник на ФИФА за агентите, който се очаква да бъде приет и въведен около началото на идната 2020 година.

Костадинов и Колев ще участват в пресконференция  пред българските медии, на която ще отворят завесата пред някои новости в предстоящите фундаментални промени в работата на агентите и клубовете.