Ювентус днес и ЦСКА тогава - 300 000 евро срещу 300 000 долара. Найс а?

Публикувано на: 29.07.2019 22:23

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов- Полковника
Прочетох някъде за несгоди на организатори в Сеул, които продали 65 000 билета за мач между сборен отбор на Корея срещу Ювентус. Кристиано бил там, но не играл и стартирали масирани "радини вълнения" и недоволства. Сигурно. Но прочетох още, че Юве е приблал за този двубой 300 000 евро и не е спал там.

Ако това е вярно, то означава, че пропусналият основните евортурнири (Интертото тогава не вземахме насериозно), отбор на ЦСКА през 1996 година е бил или по-скъп, или мениджмънтът в лицето на наша скромност е бил повече от убийствен.

Защото. Организаторите на мача, на ЦСКА, от местен телевизионен канал, срещу двукратния шампион на Джей лигата и три пъти носител на купата на самураите Верди Кавазаки, в Кумамото, ни плати 250 000 долара. Платиха ни предварително и по 2 000 долара на билет, на човек, за група от 35 човека. От тази сума, като умни играчи "на манежа", спестихме точно по 1 110 долара на човек за полет през Банкок до Осака и вътрешна линия до Фукуока. Което, откъдето и да го погледнете са чисти 38 500. На Банкок имахме 8 часа престой. Осигурихме хотел  и хранене за отбора в самото летище и убийствено посрещане, при кацането, на мои много силни връзки на място тогава. Сметката платиха те. Организаторите. В Кумамото, в тамошния хотел "Ню Отани" (така беше и първото име на "японския" в София някога) - пълно и тотално обслужване, транспорт, хранене, тренировки...

Но имаше още един жив приход. Направихме страхотна сделка още при преговорите в София и добавихме едни 15 000 долара от значки, ключодържатели, шалове и всякакви дреболии с логото на ЦСКА.

Найс а? Тогава се притеснявах, че сме доста зелени в света на световния футбол. Зелени, но заработвахме в зелено. Види се.