Коментатор обави Кирил Десподов за селекционен проблем на Каляри

Публикувано на: 01.08.2019 12:46

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
кирил Десподов
Каляри направи трансфер на италианския национал Николо Барела в Интер, но не за желаните 45 милиона евро, а преотстъпен за дачлеч по-малко, факт, който поставя клуба от Сардиния в сложна ситуация на пазара.

На Апенините отдавна се харчи само толкова, колкото си спечелил и е не осъдително, а наказуемо, ако направиш нещо друго. До степен на изхвърляне при аматьорите.

Тази тенденция поставя много въпросителни за бъдещето на Кирил Десподов. Бъдеще, което кореспондира със серията от грешки на Каляри при селекцията преди година. Мистър нула минути е новият прякор на уругвайския халф Олива.

Ето част от текста на италианския коментатор Матео Зизола в "Чентро трентуно":

"Един от най-трънливите проблеми е бъдещето на Кирил Десподов. Българският нападател пристигна през януари и през първите шест месеца в Италия не покри очакванията. Получи контузии, направи трудна адаптация и Маран (б.р. - старши треньорът Роландо Маран), след оценка на първите му изяви предпочете Терео на терена, дори когато стана ясно че френският нападател няма да бъде част от бъдещето на отбора.

След Цетер (б.р. - колумбийският нападател Дамир Цетер) от януари 2018-а, днес Олива и Десподов са загадките на пазара. Изразходваните пари представляват инвестиция, която би било глупаво да бъде отписана. Това е непродуктивно. Но провалът е N-тият сигнал за трудностите на Каляри на външните пазари."