Само не ми казвайте, че няма таланти!

Публикувано на: 01.08.2019 16:26

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Интернет
Мартин Петров, 90 мача за националния отбор на България.
Снощи ми попадна отлично направено интервю от Румен Илиев с Мартин Петров за БЛИЦ. В него, освен всичко останало, Марти прави реплика, на която не съм убеден колко точно читатели са обърнали внимание, улисани в жълти мисли от битието на нападателя. Той дава отговор за перспектива, в който освен всичко друго казва: "...Само не ми казвайте, че нямаме добри футболисти. Имаме доста диаманти, въпросът е да бъдат шлифовани. Ето това е майсторлъкът, който ни липсва - да си шлифоваме диамантите..."

Темата и за пореден път. Малцина от тези, които не са от София знаят какво е "Маракана" от някогашната база на ЦСКА. Там сега слушате концерти и ще слушате на Слави Трифонов. Например. Ще помогна с архивна снимка от Спортал.бг, вградени тук. Да, това е мястото, точно в този вид, от което тръгнаха играчи, стигнали до Висшата лига на Англия, печелили голмайсторски призове, купи и титли. Но във време, когато предпенсионно работеха шлифовчици. На футболни диаманти.

Няма как да знаете, но Мартин ходи и гледа млади. Марти със сигурност забелязва материала. Който изсипваме в помийния сифон.

Без да се замисля, светкавично мога да кажа 4-5 топ диаманти, родени 2001-2002 година, които дори не са чували за национален отбор. Не съм им никакъв. А е доказано, че око за тази работа имам. Нима мислите, че бихме искали да бързаме да им дадем посока зад граница, ако не виждах опасността за тях? Мързелът и неграмотността в любовна прегръдка. Хората от моя бизнес знаят, че от малките почти никога не се изкарва нищо. И по-често плащаш от джоба си, с надеждата да имат характери.


Архивен спомен за "Маракана" от 4-ти километър.

Бъдете сигурни, че сериозните хора в нашия бизнес биха предпочели безусловно младите ни таланти да бъдат обработени, завършени и развити. Да последва смела и изгодна сделка, която вече е наша работа. Да последва светло бъдеще за състезателя.

Преди няколко часа излезе в контролирания от мен сайт Проспорт.бг информация за несгодите на Кирил Десподов в Каляри. Сигурен съм, че не един и двама мислят, че е информация на злорадия.

Не бе! Яд ме е. Както би ме било яд за всеки един българин на първо ниво. Последният, който се справи сравнително бързо на там беше Ивайло Чочев.

Толкова ли е трудно да се схване. Да се привлекат млади и мислещи треньори, да им се постави крайна цел, да се изгради вярната програма с верните методически стъпки и да се започва.

И да. Само не ми казвайте, че няма таланти!