Нинджата Раджа Нингулан е на крачка от Каляри

Публикувано на: 01.08.2019 18:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Раджа Нингулан
Ниджата е на път да се завърне в Каляри след 4 и половина сезона в Рома и един в Интер.

Става ясно, че белгиецънт Раджа Нинголан не влиза повече в сметките на Антонио Контев Интер. Независимо, че миналия сезон игра в 29 мача и вкара 6 гола.

Почти сигурно е, че Каляри няма да откаже безплатно връщане на бившата си звезда. През януари 2014 година сардинци продадоха играча на Рома за 20 милиона евро, а той подписа годишен договор за 3.5 милиона евро чисти годишно.

Рома пък изтъргува Нинджата за 29 милиона, плюс оцененият на 6 милиона евро национал на Италия - Николо Заньоло, роден през 1999 година. Общо 35 милиона.

Само година по-късно Нинголан е на път да се върне в Каляри с безплатен наум или срещу далеко по-малка сума в Каляри. Още повече, че двата клуба се разбраха и италианският национал Николо Барела премина в Интер нещата вървят към перманентен трансфер, по-голяма трансферна сума. Барила е на 22 години и играе на позицията на Нинголан.

Белгиецът има общо 5 сезона в Каляри с изиграни 151 мача и 7 гола. В кариерата си е играл за Пиаченца 71 мача с 4 гола за 5 сезона, в Рома 155 мача и 28 гола.