Гол навън и те искат в нападението си

Публикувано на: 02.08.2019 17:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Емануеле Фераро
Кой всъщност пожела горещо 190-сантиметровия Алекс Кирилов да води нападението на Примавера на Козенца през новия сезон. Казва се Емануеле Фераро. Роденото в Месина през 1978 година бивше крило има общо 276 мача в италианския професионален футбол, като най-дълго е играл за Салернитана и Анкона. Има и 67 гола в официални мачове.

Работата е там, че Фераро имаше проблем с Алекс през февруари. По това време треньорът водеше отборът до 17 на Салернитана и в домакинството срещу Пескара получи гол от Кирилов още в 10-ата минута. Любопитна подробност е, че българинът вкара с много по-слабия си десен крак.


Джорджо Медзина

Именно поради старато им познанство, като съперници Фераро поиска незабавно Кирилов в своята атака. Наставникът подписа с Коценца на 27 юли, а само 5 дни по-късно вече има деветката в състава си. Отлична координация при операцията между шефа на академията на Пескара, добре познатият и у нас Доцент доктор Джузепе Джерия и неговия колега в Козенца - Серджо Медзина. Алекс е един от малцината нови, декларативно пожелани от новия наставник.