Приятел на Проспорт с пост и признание в португалския елитен Портимоненсе

Публикувано на: 02.08.2019 23:22

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Педро Нето
Педро Нето, 36-годишният португалски треньор с най-високо ниво на лиценз и приятел на Проспорт,  получи високо признание за познанията и натрупания опит. Той вече е главен координатор в Портимоненсе по стандартизиране на методите на обучение и внедряване на кръстосания подход (e implementar de um modelo de jogo transversal à formação ), в тренировъчния процес, което е и пряка специалност на младия Нето.

Педро е юноша на лисабонския Спортинг, но много отрано разбира, че неговата сила е в изучаването на тайните на треньорската професия.В Портимоненсе той ще работи за трети път. Има отличен опит от академията на лондонския Чарлтън, където работи със светило от ранга на Пол Харт, един от големите при основаването на Висшата лига, със Стив Айвъри, Сергей Балтача, Пол Синиър и други.

"Това беше покана, която за мен е признание. Да работя за клуба в своя дом за мен е мисия, която не можех да откажа. Ние сме Портимоненсе, ние сме южните воини", казва нето пред медиите днес.С Портимоненсе се свързват кариерите и на знакови българи, сред които Пламен Гетов, Красимир Безински...

Педро все още не е загубил желание да работи и в България. Един много високоподготвен кондиционен млад специалист с Лиценз UEFA Pro.