Помогнете да намерим черноработниците!

Публикувано на: 07.08.2019 14:25

Автор: Проспорт.бг

©viasport.bg
Антон Кирилов със своите шампиони.
В търсене на отговори ми мина и идеята за надменната неблагодарност към черноработниците в българския футбол. Светкавично в съзнанието ми изплува треньор на юноши, който силно уважаван, дори обичан, от хората в сегмента, но почти непознат на горните и остро заблудени във възможностите си етажи на играта по родните ширини.

Той се казва Антон Кирилов. От Банкя. Във футбола е далеко преди да се появи нападателят Бойко Борисов.През октомври ще навърши почетните 50 години. Работил е в Банкя, Септември, Левски. Той бе наставник на отбора на Септември, постигнал първо класиране в юношеската Шампионска лига. От около два месеца е помощник на Николай Митов в Хебър Пазарджик.

ще ви посоча само малка част от произведените, от него професионалисти, за да помоля, който се сеща за други да ги добави и да сглобим пъзела на работещите в конкуренция за утрешния ден на футбола. Защото останалото е само празноговорен.

И така, играчи създадени от Тони Кирилов, някои от които са расли пред очите ми. Като започвам от познати ви имена от Септември във важните години на формирането:

Ивелин Попов - капитан на националния отбор;

Георги Божилов
, от същия отбор на Попов, родени 1987 година, сега в Черно море, достигнал до националния отбор;

Лъчезар Балтанов;

Александър Александров
, от възрастта на Балтанов, родени 1988 година, играл в 274 професионални мача до момента за Берое, Черно море, Левски, Етър и Славия. Последните 15 мача са за ЦСКА 1948;

Тодор Христов - от генерация 1989, играл за Берое и Левски, сега в Исландия;

Иво Харизанов - от генерацията на Тошко, играл успешно за Ботев Пловдив, Ботев Враца, капитан на Локомотив ГО;

Георги Стоичков - Септември;

Димитър Симеонов - Славия;

Христо Петров - Славия;

Богомил Христов
- ЦСКА, Славия.

От работата му в Септември, от отбора на Попов и Божилов, е сегашният Административен директор на Славия - Светослав Костадинов.

От труда му в Левски познатите на широката публика имена:

Георги Йомов - Славия, основен младежки национал на България до последната кампания;

Божидар Краев - национал на България;

Галин Ташев - Левски, Етър;

Димитър Буров
- Славия, ЦСКА 1948, Локомотив ГО;

Николай Николаев - приказката за Локомотив Пловдив отпреди дни;

Стефан Аличков - Левски, Верея, връстник на Николай Николаев;

Ангел Максимов - Верея, също от генерацията на Николаев и Аличков.

И още, и още...

Помогнете да открием другите черноработници, за да бъдем справедливи! А и да ги съберем на една маса и да измислим добрия ход.

Ще си позволя добавка. Иво Градев. С чиста съвест и уважение му записвам в актива Петко Христов от Фиорентина, Андреа Христов - Славия и Калоян Кръстев - Славия. И тримата извънредно важна част от младежкия национален отбор на България. Петко Христов - негов капитан.