Кое точно прави Тошко Неделев страхливец? София, "Герена", ...?

Публикувано на: 07.08.2019 15:17

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©топспорт
Убеден съм, че познавам Тошко Неделев много по-рано от 99 процента от днешните специалисти, които му поставят оценка, пустосват, упрекват. От едни отдалечаващи се времена, когато играеше за отбора на едни мои приятели  от яйчарския бизнес.

Току-що се натъкнах на заглавие "Ужасно талантлив, но страхлив и без амбиции"...И потресаващи заключения.

Ще пропусна оксиморона "ужасно талантлив". Но кое точно го прави страхлив?

До този момент, след последните три сезона и половина в Ботев Пловдив, след връщането от Майнц, Тошко има цели 177 мача за канарчетата и...57 гола. Няма жив треньор на планетата, в какъвто и да е шампионат, който да използва за кратко време страхливец 177 пъти. И този заек на футболната игра, в страха си, да наниже цели 57 гола, без това точно да му е основната работа. Нямам никаква информация за неговите асистенции. Щото може да е замесен и в другите голове на жълто-черните.

През последната точно една година Тодор Неделев има 7 мача с един гол за националния отбор на България, като само в три от тях е сменян в края...В два за по-малко от 10 минути.

Кое точно го лишава от амбиции!? Че не желае да иде в Левски или при пребрандираните!? А ако неговата амбиция е да бъде легенда на един толкова знаков и знаменит клуб на българския футбол? Какъвто е Ботев Пловдив. Клуб дал на Европа голмайстор,  "Златна обувка". Кои сте вие и кои сме ние да го съдим къде точно трябва да бъде сърцето му!?