Петко премина с трима свои от Фиорентина в отбор на бивш спортен директор на ЦСКА

Публикувано на: 10.08.2019 10:23

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петко Христов
Петко Христов се събира с трима свои и познат от Сампдория в един отбор за обиграване, в който 47 процента от играчите са под 21 години, а средната възраст на отбора е 22.03. Това Бишелие от едноименния красив адриатически град Бишелие, недалеч от Бари. Близостта му до стадион "Свети Никола" по съвсем естествен начин предполага и играчи от Бари, който бе пратен при аматьорите, заради несъстоятелност, но който се връща мощно и през следващия сезон ще бъде именно в групата с Бишелие.


Бишелие

В същата група е бившият отбор на 20-годишния роден защитник, в който се обиграва миналия сезон - Тернана, в нея са класически клубове, освен Бари, като Реджина, Катаня, Терамо и други, стигали до елита на Италия само допреди сезон-два.

Освен Христов, от Фиорентина е отлично познатият му колега от Примавера на Фиорентина и връстник - вратарят  Микеле Черофолини. Микеле пристигна в Бишелие миналата зима от Козецна и игра титуляр през пролетта.

От Фиорентина е 21-годишният конгоанец Вузаядо Бангу, както и една година по-младият от Петко нападател Салваторе Лонго.

От Сампдория се присъединява отлично познатият на българския младежки национал нападател Доменико Куомо, който е и негов връстник.

Испанският Марбея изпраща единственият опитен в състава, централният нападател Алваро Монтеро Фернандес.


Родолфо Ваньоли          Снимка: novsport.bg

Петко бе настоятелно пожелан в състава от старши треньора на отбора, който в петъчния ден проведе и личен разговор с играча, след който, късно вечерта българинът подписа споразумението за преотстъпване със съгласието на клуба и своите агенти. По същото време, когато Славия воюваше за победа над Етър.

А старши треньор е добре познатият у нас Рудолфо Ваньоли, който на 14 юли 2012 година бе представен, спортен директор на  българския ЦСКА преди контролата между армейците и македонците от Дрита, завършил с победа 2:0.