Кралев сложи силоваците от BESO в джоба

Публикувано на: 13.08.2019 21:49

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Красен Кралев
Попаднах случайно на на пространно и много комфортно услужливо интервю с Министъра на младежта и спорта Красен Кралев за "Код Спорт" по TV+.
Само преди ден в стилното и много изискано заведение BESO, заради крамоли между собствениците, някакви момчета-силоваци потрошили всичко, без да си крият лицата. Уверени, че така може и е справедливо.

Не намерих сили да дочета интервюто, публикувано в gol.bg, но след този въпрос и отговор, без да си криеш лицето, онези момчета са като изнервени хлапета от ОДЗ 33 "Сребърни звънчета", от същия район на София. Ето какво имам предвид, и най-вече казаното на глас в неговия край, цитирам:

...

- Не е ли странно, че не бяхте поканен на срещата на вътрешния министър с реферите в "Дома на футбола" в Бояна? Като бивш президент на футболен клуб вие отлично познавате материята и съдийския материал.
- За първата среща бях в отпуска. Обадиха ми се в последния момент, защото премиерът беше възложил на колегата Маринов да организира тази среща. Нямах възможност да присъствам, затова изпратих моя съветник Гошо Гинчев, който в детайли е запознат с футболната материя и е абсолютно наясно с нещата. Знам за какво е ставало въпрос. За втората среща с реферите - така е преценил министър Маринов, така е организирал срещата. Винаги съм готов да дам мнение, защото смятам, че познавам материята може би най-добре от всички колеги в правителството. Единственото, което виждам е, че се залитна в една посока реферите да бъдат изкарани като горките момчета, на които постоянно им оказват натиск. Те са най-невинните и чисти хора, които трябва да пазим. А процесът има две страни - като не искаш да вземеш и да ти дават, пак няма да стане. Така че малко по-внимателно трябва там да се пипа. Добре, ще пазим реферите от собствениците на клубовете. Но кой ще пази реферите от Съдийската комисия? Виждам, че Съдийската комисия е наравно с тях. Трябваше и те да бъдат извикани. Имайки опита и познанията от годините, когато съм бил във футбола, най-големите проблеми идват от Съдийската комисия, а не от собствениците на клубовете. По-рядко се получава директно обаждане от собственика на клуба, отколкото през комисията. Хубаво е, че това се взе като решение, защото всяко първенство и всеки мач започва със съмнения за съдийството, а това хвърля петно върху целия футбол.

...

Какво значение има кой е Главен прокурор? Така говори министърът. Както сам казва - от опит.