Алекс Кирилов стигна до първия отбор на Козенца за две седмици

Публикувано на: 15.08.2019 14:39

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Кирилов
Българският централен нападател Александър Кирилов стигна само за две седмици до първия отбор на Козенца. Той бе повикан от старшията Пиеро Браля за контролната среща срещу друг тим от Козенца - Кориляно, спечелена с 1:0, след гол на Капело.

17-годишният българин бе поставен в стартовия състав на треньора, но след намесата на административните началства 190-сантиметровият левичар не бе допуснат до мача, заради незавършената процедура по неговото картотекиране в Козенца. Независимо, че има разрешение за тренировъчен процес от Пескара, докато се уредят формалностите по неговото преминаване в италианската федерацията.

Алекс бе привлечен, като основен централен нападател за втория отбор на Козенца.

В представителния тим на клуба през пролетта игра Андреа Христов, който направи впечатляващ мач именно срещу Пескара на стадион "Адриатико". Андреа се завърна в Славия, а в последния кръг срещу Етър получи изключително неприятна контузия на коляното, на левия крак. Това се случи в момент, когато агентски неговият екип бе в напреднала фаза за завръщането му в Италия, но без нужните категорични гаранции за финал, за да не бъде допуснат до мачовете от шампионата.