Пеле: Роналдо и Робиньо шмъркат дрога

Публикувано на: 22.03.2009 11:20

Автор: Проспорт.бг

©Интернет
Пеле
Краля на футбола Пеле направи шокиращо изявление, което със сигурност ще има широк отзвук по целия свят. Той обвини две от настоящите звезди на Бразилия Роналдо и Робиньо, че взимат наркотици. По неговите думи двамата били хванати да злоупотребяват със забранени вещества на частно парти в Сао Пауло, на което били в компанията на техни приятели бизнесмени. Скандалният коментар на Пеле бе направен в съда, където той даде показания във връзка с делото срещу сина му Единьо. Бившият вратар се замеси в търговия с кокаин перди няколко години.

Според бразилското радио "Jovem Pan" точната реплика на Пеле била: "Не е честно да говорим за наркотици във футбола само заради един или два случая като тези с Роналдо и Робиньо, които имаха подобни проблеми".

Известният с неособено обмислените си изказвания Пеле отново нападна и големия си съперник Диего Марадона, като каза, че той е "негативен пример" за подрастващите. "Марадона беше отличен футболист, но за жалост всички знаят какво е вършил в живота си", заяви Пеле, визирайки пословичната наркотична зависимост на аржентинеца.

Според Краля на футбола истинските модели за подражание на младите трябва да бъдат фигури като Платини и Бекенбауер. От сегашното поколение звезди той отличи сънародника си Кака.