Никой не може да нареди на Балъков да повика Гущеров! И все пак

Публикувано на: 20.08.2019 15:18

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов-Полковника
Някога един приятел ми се сърдеше, че го призовавам да вземе от намиращия се през сезон 2015/2016 във "В" група ЦСКА играчи в националния отбор. От Ливърпул отначало ми се причудиха на призива да погледнат нещо в ЦСКА от  "В" група, след това им се наложи да летят до Япония за "Кирин къп". И да гледат.

Няма как да се намеся, но никой не е в състояние да ми попречи да препоръчам. Ясно съзнавам, че Красимир Балъков така би забил ръждив нож в сърцето на своя протекционист, но ще обърна внимание. Никой не може да му нарежда. Сигурен съм, че той полага усилия да не чува, но дори с цензура информацията лети. Неизбежно.

Вече знаем кои ще извика от чуждестранните шампионати. Обяви ги. Едни играят редовно и успешно, други са на практика без отбор. Трети от по-долни лиги. Но пък в момента би било невярно да вадим аргументи против. Това е общото състояние. Състезатели от класата на Балъков, Лечков, Стоичков, Костадинов, Пенев...няма. Но мачовете идват.

Едва ли точно на Балъков е нужно да обяснявам какво е играч в константен игрови ритъм. Един от българите у нас, а те са все по-малко, е във Втора лига. И се казва Антон Гущеров. Играч с характер и инстинкт за гол. Англия ли? Защо не? Обучаван е в основата от баските в Испания. В конкуренция със 114 чужденци (засега) в Първа и 13 във Втора лига.

Антон е най-резултатният нападател в Българската професионална лига. За изиграните в нея през последните сезон и 5 кръга, има общо 34 мача, 33 от които титуляр и е вкарал общо 29 гола, 9 от които 22 юли до 19 август.

Ерес ли? Не! Прецедент ли? Не.

Това е.

ЗАБЕЛЕЖКА: УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ АКО АНТОН Е ЗДРАВ, ТО ТОЙ ЩЕ ИГРАЕ ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НА БЪЛГАРИЯ. СЪС ИЛИ БЕЗ ПОВИКВАТЕЛНА СРЕЩУ АНГЛИЯ.