Играчите на Поморие играли с разстройство

Публикувано на: 20.08.2019 11:55

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Малин Орачев
Класикът на футболния спорт Малин Орачев оповести лоша новина на пресконференцията след гостуването на ръководения от него Поморие и загуба с 1:5 от ЦСКА 1948. Оказва се, че след третия гол на ЦСКА в 21-ата минута е настъпил сериозен медицински пролем. Ето какво каза той:

"Получихме трети гол и оттам вече настъпи пълно психическо разстройство, ако може така да се изразя. И бе(я)хме смазани тотално..."


РЕЧНИК:

Психическо разстройство -  състояние на психиката, което води до поведение, отклоняващо се от приеманото за нормално, и е свързано със субективно страдание и непълноценност.

Причините за психичните разстройства често се обясняват чрез диатеза-стрес модела или чрез биопсихосоциалния модел. В биологическата психиатрия психичните заболявания се разглеждат като разстройства на мозъчните вериги, вероятно дължащи се на сложно взаимодействие между генетични фактори и личен опит.

Лечението на психичните разстройства най-често се извършва в психиатрични болници, а диагностицирането - от психиатри или клинични психолози въз основа на различни методи, често базирани на наблюдения и задаване на въпроси.