Опитът за убийство на "Герена" е продължание на политическото безсилие

Публикувано на: 21.08.2019 21:48

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Помните ли през лятото на 2016 година какво се случи? С генерална депеша по вертикалата на управлението в една от 28-те страни-членки на Европейския съюз, феновете на ЦСКА бяха разцепени завинаги. Една от двете най-големи фракции престана да съществува в знак на несъгласие. Или поне засега.

Имаше заплахи, тук-там насилие. Политическата власт разпръсна и овладя до безпаметност масите. Хлапетиите в Сектор Г днес, само след няколко години няма да помнят името си. Камо ли, че са били на шейната, докато необратимо Литекс стане ЦСКА. По-възрастните в Сектор А масово са нови. Паметта и спомените се пренаписват, като зле съшита история в училищен учебник.

От две години тече брутално противопоставяне и на "Герена". Възможните най-влиятелни масови групи в синьо и червено са разцепени. Във вражда помежду си.

Тази сутрин на "Тодорини кукли" бе направен опит за убийство на директора на маркетинговата дирекция при сините. Той е в съзнание от няколко часа, но с извънредна опасност за живота в УМБАЛ "Царица Йоана". Първата версия, по която веднага е стартирала работа, вендетата да е резултат от взето решение за забрана на продажбата на билети за една от знаковите фракции сред феновете на "Герена". Причина, която бе изтъкната и за силово наложеното домакинство на Бистрица, на Националния стадион "Васил Левски". Или причина удобна някому.

Очевадно е, че политическата власт не използва силовите органи с най-дъвкаемия за обществото подход. Във времена, в които има да решава собствения си батак, за да оцелее във владеенето на територията и паричните потоци държи нещата и общественото напрежение извън контрол. С нефилтрирани и вонящи сигнали за социална и най-елементарна човешка комуникация. С изнасилени правораздавателни органи и институции. Без право на контрацептиви.

Да, зрелище има. Зърно за пуканки - също.

Но ваканцията на държавата отдавна е нетърпимо състояние.

Отдавна.