Заяждам ли се? Заяждам се. Да.

Публикувано на: 26.08.2019 21:20

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Двубоят Локомотив ГО - ЦСКА неизбежно поставя въпроса за няколко фокуса. Още повече е извънредно важно да се вторачваме до изтощение и в най-малките признаци за талант с капацитет, който си струва да бъде подкрепен и стимулиран.
 
От старите вълци в Локомотив ГО познавам някои от малките класове, от подготвителните групи. Като капитана Иво Харизанов, например. Той не пада от уличната джанка. А от столичния Септември, в годините когато школата обучаваше около 700 деца. За капацитета и нивото на Калоян Стефанов съм пристрастен. Колкото и измишльотините за малоумна приемственост при неплатени сметки да го прави сложен на свикналите у нас на безбплатни играчи клубове.
 
Обръщам цялото внимание върху вратаря Стефан Дафовски. Роден на 14 февруари 2000 година, който дори на тежкия терен ако не бе, ЦСКА 1948 щеше да си реши мача много по-рано. Момчето от Пловдив не заслужава надменност. Ако е имало некоректно действие в миналото към уважаемия му роден клуб, търсете чеждунеца-агент, който забърка не един и два комплота у нас, но номерът му продължава да минава. Явно на не един и двама президенти на клубове с чужди пари така им е угодно...Без никакво съмнение Стефан е момче, което ако скоро не е в елита на българския футбол и развит за по-голямо шоу, то ще извършим поредното престъпление, но няма да бъдем интересни.
 
Антон Гущеров. Голове под №10 и 11. Някой ще каже, че били от дузпа. А колцина са били дузпа? Колко точно са били две дузпи в един мач, от които се решава изравняване и победа? Отлична работа.
 
Фокус №3. Плевенчанинът Денислав Александров от ЦСКА 1948. Роден на 19 юли 1997 година. Повече от отличен. Шест плюс. Не ме интересува дали е обучаван в Лудогорец. 1500 пъти по-добър от 95 процента от сегашните 114 картотекирани чуждоземци в "А" група. Точка.
 
Бих обърнал внимание на Милен Родуканов. Септември. Фокус №4. Милене, Владко Николов не е капитан на националния отбор до 19 години, защото носи почерпка на селекционера Ангел Стойков. Отличен боец и играч. Не е за 1 минута. Дори изобщо. Ти, Милене, вероятно не си спомняш, че си бил на 18. Но няма как да не си спомняш, че те познавам от 19. Когато пристигна в ЦСКА. Заедно с Росен. Мога да ти припомня, че те пуснаха в цели 12 мача. В ЦСКА. От Видин. Е, момчето не е за тактическа смяна. Унизително за него е. Да уточня - не съм му агент. Никога не сме разговаряли. Ако ме познава, то е защото много хора ме познават. Послушай старото куче! Един път поиска букет на 8 март за опрощаване на дългове. Не трупай дълг от съсипване на талант! За незнаещите. Каптанът на националния тобор до 19 Владимир Николов е роден на 7 февруари 2001 година. С 11 мача от резервната скамейка чминалия сезон в шампионата и с по 90  минути за купата. Срещу Локомотив Пловдив, например.
 
Заяждам ли се? Може би. Но все някой трябва да притисне и вдигне пушилка за нашите деца в шоуто. Истински не съм расист и ще призная всеки по-добър във футбола. Но не и парвенюшката надменност. 
 
И изобщо не ме интересува кой на кого е агент или играч.