Алекс продължава приключението в Козенца

Публикувано на: 30.08.2019 10:40

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Приключението на  17-годишният български нападател Алекс Кирилов с първия отбор на Козенца продължава днес ще направи пълен седмичен цикъл, което поставя вече въпроса за плана на старшията Пиеро Браля, преди дербито със Салернитана. Дори се прокрадват съмнения, че Алекс може да бъде включен в групата за мача, за който само до вторник бяха продадени 10 000 билета за 28-хилядния стадион "Сан Вито". В първия кръг Козенца направи 0:0 при гостуването за местното дерби срещу Кротоне пред 9 547 зрители, при официален капацитет 9 631.

Алекс е заедно с още двама от втория отбор на южняците - вратар и полузащитник.

"Сблъсъкът е много здрави често болезнен. Ако не си твърд и подадеш си загубен. Тренировките са с пълен заряд и концентрация, никой никого не жали. Пък и нали сами сме си избрали футбола за професия. Правя всичко да не ми личи, че съм по-млад. И не ме е страх от нищо. Не се пестя. Не винаги ми се получава всичко, но не спирам да се старая да правя нещата така, както ги изисква треньора. Засега с мен господин Бриля изпитва трудност единствено с фамилното ми име и му е трудно да го изговаря, като има да ми каже нещо. Но това не е проблем. Щом ми говори по задачите на терена, а не ме отпраща, значи съм на прав път", каза пред Проспорт.бг Александър Кирилов. Русенецът е от листа играчи на Проспорт Медиа и на партньорската група на агенцията, в която е и ПМРС мениджмънт.

Заележете на долната снимка срещу какви централни защитници се изправя младият българин. Състезателят с №23 е Салваторе Монако. Той е висок 192 см, а вижте какъв отскок притежава. Александър Кирилов е с ръст 190 см.


Салваторе Монако с №23