Скоро и за каса бира на вързано няма да става

Публикувано на: 07.09.2019 21:35

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника.
Чух преди минути от специалния специалист Христо Янев, че само децата и глупаците казвали истината. И шутовете, Ицо и шутовете. Царска длъжност.

Та. Дори оцелелите микроорганизми на необитаемия остров Бикини не биха се учудили, че губим на футбол от Англия. Който е гледал може и да е съобразил, че сме отново на гол тумбак чифте пищови. Разлика към този момент е колкото между недовършената реновация на футболната база в Требич и английската "Сент Джордж".

Спортно-технически е ясно, че комплексните решения са на Острова. Но там никой не си позволява да говори, а показва истината.

Нашата със сигурност е, например...

Още разширения състав поставя въпроси, ярко и ясно свързани с българската воняща действителност. И тя няма нищо общо с организацията и работата на Българския футболен съюз. Играч, който няма нито един мач титуляр от 16 декември насам, който има общо 105 игрови минути, с последно участие на 10 март, общо от  резервната скамейка 4 мача до тази дата, има вече три поредни мача актив в националния отбор. Като в единия дори 90 минути - срещу Косово. Влиза и на "Уембли", едва ли с надеждата да промени. Говоря, разбира се, като дете и глупак.

Критично невярно е, да влиза в игра на по-късен етап  от него Дани Младенов. Не защото ще обърнем Англия. Няма начин. Но поне момчето е с 34 мача миналия и този сезон с 18 гола, като последните 8 са от последните му 8 мача през настоящия. Неслучайно провокирах неотдавна с Антон Гущеров. Сто пъти по в ритъм и по нищо по-лош. Без да е ставал футболист на годината. Дори играч на мача в "А" група.

Мога да продължа по същата линия на натиск към селекционера и неговите ангажименти с включването на играч, който е изваден от плановете на собствения му клуб от 1 август. Атакуван и мачкан. Колкото и силен характер да е, колкото и да е единствен с опит на  Острова.

Кристиян Димитров е едно от малкото истински качествени неща, които ни се случват през последните години от следващата вълна. Кога точно ще застане на мястото си и в ритъм от първата минута?

Ще спра за да повторя за милионен път. Всички беди са в клубовете и откачените релации в първенството. Те са тези, които носят отговорност какво може да бъде селектирано за представителния отбор на страната. Те са тези, които следва да си оправят и базите, и най-вече методиките. Преди да да упражняват натиск върху селекционерите. Или дори да водят война за да ги имат назначени.

Работил съм в клуб. Понякога сме имали нужда от лека подкрепа за някои състезатели. Но тогава имахме качество. Което потегляше към Бундеслигата, Примера...Тогава подадохме ръка на ултра играчи, като Трифон Иванов, Емил Костадинов и Христо Стоичков, за да могат да участват на световното във Франция. Защото дори те, може би нямаше да бъдат включени.

Атолът Бикини е необитаем остров. Но ако не си променим ошашавените критерии на общочовешки, обществени и професионални комуникации, то националният отбор ще се превърне в необитаема за футбол територия. Без нито един ядрен експеримент. С това ниво на потъване, скоро дори няма да могат да играят двустранна игра на вързано. За каса бира. Както го правим по махленски в училищата.

АНГЛИЯ - БЪЛГАРИЯ 4:0