Konzentrieren!

Публикувано на: 24.09.2019 15:42

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Не мога да знам, особено през 90-те години миналия век, колко точно мача съм посетил в Германия и колко точно приятелски двубои съм организирал там за български, чешки, грузински, че дори и германски професионални и аматьорски отбори. Не по-малко от 100. А може би - 150. Във времена, когато 90 процента не са чували за Волфсбург, например.

Именно тогава, когато имах непосредствената възможност да бъда близо до събитията на терена, забелязах нещо извънредно важно. Треньорите там по време на играта не псуваха, не обиждаха своите състезатели и съдиите и не се занимаваха с кой знае какви корекции. Но не спираха да крещят: "Konzentrieren!". Те просто бяха направили своя разбор и нищо друго не бе по-важно. Единствено концентрацията.

Снощи гледах прякото излъчване на ЦСКА 1948 - Септември. Добре разположените микрофони ми даваха възможност да чувам указанията и репликите на треньорите.

Познавам Петко Петков от началото на 90-те години, като треньор от ДЮШ на Септември, тогава основно на терените на 57-о училище. И Радуканов оттогава. Беше привлечен от Паро Никодимов, заедно с Росен Кирилов, новобранец от Видин.

Та от Петко чувах ясно: "Концентрирай се!", "Браво!".

Който разбрал-разбрал.

Другото - интервюта.