Внимание! България - 3, Турция - 0, Англия - 0...

Публикувано на: 27.09.2019 22:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Пламен Пейчев
Във връзка със свободното говорене и припряността да се развиват бързо недоразвитите млади футболисти, Пламен Пейчев, регистриран агент в България и Италия, член на Българската асоциация на футболните агенти, направи проверка за Проспорт.бг във водещите лиги в Европа и България. Критериите. Централен защитник. Състезателите да не са родени преди 1999 година, т.е. - да са на 20 години или по-млади. Втори критерий - да са изиграли поне 20 % от игровото време от началото на първенствата.

Картината е прелюбопитна. Ще започнем с Италия, където през последните години ръководената от Пламен Пейчев ПМРС и Проспорт Медиа, управлявана от Пеитьо Костадинов-Полковника имат най-висока степен на активност в предлагането и реализирането на млади състезатели. Включително Петко Христов от Славия във Фиорентина за значимите 1.7 милиона евро.

И така:

В Серия А и ултрасилната Серия В, броят е точно 5 по зададените критерии. Най-много се обиграват в Серия С - 20, един от които е Петко Христов, преотстъпен от Фирентина за трупане на опит.

Внимание! В Премиер лигата на Англия статистиката сочи - 0. В чемпиън шип - 3.

Примера дивизион - 1, Сегунда дивизион - 2.

Бундеслига - 4, Втора Бундеслига - 2.

Лига 1 във Франция - 9, Лига 2 - 7.

В останалите висши лиги с добър стандарт в Европа:

Швейцария - 2, Австрия - 5, Белгия - 4;
Норвегия - 3, Гърция - 2, Холандия - 7;
Полша - 1, Португалия - 4, Русия - 2;
Швеция - 1, Турция - 0, Румъния - 4.

И накрая България - 3.

Очевадно е, че има закономерности, които не могат да бъдат прескачани с емоции.