Козенца, с Кирилов, падна с 9 човека 0:2

Публикувано на: 28.09.2019 18:43

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Александър Кирилов игра в уникален мач, в който 9 от Козенца загубиха с 0:2 от гостуващия Беневенто от първенството на Примавера.
 
След мощното представяне срещу Наполи за Купата на Италия през седмицата, Кирилов излезе титуляр за домакините, но рано-рано, още в 9-ата минута, френският вратар Мамаду Ндае излезе неразчетено и гостите от Беневенто поведоха, без да е имало особени бостоятелства за тяхно предимство. Лошото за деня не дойде само и скоро Козенца остана с човек по-малко, заради червен картон на халфа Джакомо Аноне в 55-ата минута.
 
За да внесе смежест, около 60-ата минута на длвубоя, треньорът Емануели Фереро замени българина, който видимо вече чустваше умора, заради сгъстения цикъл. Много скоро след това, за нещастие на домакините, вратарят Ндае получи и червен картон, а Козенца остана с 9 човека.
 
Въпреки, че оставаха около 20 игрови минути Беневенто не успя да се възползва и покачи само на 2:0, при това с гол от дузпа.
 
Безпомощно на трибуната мачът наблюдаваше Рафаил Пърликов, който е в процедура през ФИФА за непълнолетен и все още не може да играе в официални мачове.
 
Следващия кръг Козенца на ддвамата българи ще влезе в горещо местно дерби, като гост на Кротоне. Двубоят е на 5 октомври.