За премиера, министъра, СТК и слугинчетата...

Публикувано на: 17.10.2019 19:25

Автор: Петьо Костадинов-Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Човек се опитва някак да надхитри трафика и вместо да си слуша метъла от флашката в колата, решава да пусне радио. Да изтърпи внушението, че има ЦСКА и новините от него, само и само за да се докосне до изказване на рекламното лице на Хелоуин.
 
Водещият, който в общи линии не е наясно с абсолютно нищо твърди, че господин Премиерът, да се свети името Му, казал в странство, че не е искал оставката, а не желаел да работи с  футболния съюз, ако Михайлов е Президент. И че можело да си го държат 100 години Президент, но той няма да работи с БФС. Да не дава Господ такава прогноза. Още 100 години на всички ще ни дойдат повечко. Тогава дълго ще започваме от начало.
 
И се влиза в чуденка. Добре де, ако не е искал оставка, спортният му министър, да се свети оставката му, какво е искал пред медиите, твърдейки, че го извикал онзи със 100-те години и "В момента казваме, че искаме оставката...".
 
Или на някой му увря символа на Хелоуин и зацепи, че само едно анонимно писъмце от последния гащник и България изхвърча на бунището на футболните състезания за неопределено време. Помня, че не чак толкова отдавна гърците се правеха на отворени.
 
Били арестувани и провокаторите. Хайде стига глухарски циркове!
 
Чух още, че не можел да завърши стадион в един областен град, щото нямало на кого да го даде. Между нас, да не вдигаме шум. Обещания втори етап за завършването на стадиона и спортната зала в Плевен няма как да е във връзка с Българския футболен съюз и да "го даде", защото и двата обекта са на общината. Проявявам пълно разбиране, че сегашният кмет не е от "нашите" и докато послушното и признателно население не го махне, лента няма да се реже. Пък и роденият в Луковит градоначалник с това помнещо се име...Хем Георг, Хем Спартански...

Щото хората са неблагодарни. В Русе, например, зала "им направи", стадион  "им направи", а те не го харесват и кмета не щат. 
 
Към слугинчетата с микрофон и ефир. Чух с изненада и смущение, че Спортно-техническата комисия поддържала хаос в календара на мачовете от елита. Едно е да слугуваш на рекламното лице на Хелоуин и неговите израстъци, съвсем друго да си грамотен. 
 
СТК отлично си знае работата и би могла да направи график до мач за Суперкупата догодина, ако няма пребрандирания и припознавания, но СТК е зависима от програмите на телевизиите, които излъчват всички мачове от българския елит. А ги излъчват, за да могат притежателите на правата да заработят пари за всички клубове. Впрочем пари, от които никой никога не се е отказвал. И няма да го направи. Дори  богатите "чуЙЕци", които "шъ въ издържат".
 
Знам, че не всички четат, не всички са учили "Телевизия" във Факултета по журналистика, но е въпрос на елементарна култура да се информираш с какъв хоризонт конкретните телевизии планират и изобщо каква точно е технологията. Защото от тази стиковка зависи не пиенето на кафе и чешане на езици, а много сериозна логистика, за която слугинчетата няма как да си представят с надменно подпиране на метлите.
 
NB: Гарантирам ви, че просташките мераци на домогване до управлението на БФС ще срещнат отпор. И че ще се намерят достатъчно хора да не допуснат да се съсипе всичко свършено пред света.
 
А богатите "чуЙЕци" и техните месии да си сковат къщичките за пиленца, преди да се пробват на по-високо. Нямат крилца за там!  

Напълно съм съгласен с Фурнаджиев, че е нужен извънреден конгрес и се надявам Изпълнителният комитет да го свика. И да издигнете кандидатурата на Красен Кралев за Председател на сдружението. А дано!

NB1: Да повторя питането на Венци Стефанов. Ако играчите на Черно море са били подкупвани, държавата няма ли да си отвоюва обратно футбола и там. Да арестува и тикне в дранголника корумпиращия, като важна част от процеса и богат човек с възможности. За радост на Лаура Кьовеши, два пъти на уважаемият, принципен и строг Главен прокурор наш.

NB2:  От снощи ми е тръгнало да цитирам Франсоа-Мари Аруе. От още един път глава не боли. Ако има нещо в нея. ТаКойто не обича свободата и истината, може да стане могъщ човек, но велик — никога.

Симпъл. Мафиот велик няма. Могъщи дал Господ.


NB3: Франсоа-Мари Аруе е по-известен, като Волтер.