Расисти ли са Борисов и Кралев?

Публикувано на: 19.10.2019 10:46

Автор: Петьо Борисов - Костадинов

©gong.bg
ПО МЕТОДА НА ДЕДУКЦИЯТА.
 
Неуважението към УЕФА, неуважение ли е към БФС? Да, защото БФС е пълноправен член на УЕФА.
 
ПО МЕТОДА НА ИНДУКЦИЯТА.
 
Неуважението към БФС, неуважение ли е към УЕФА? Да, защото БФС е пълноправен член на УЕФА.
 
Още по време на мача срещу Англия си пишехме на една от стените във Фейсбук от различни лагери и убеждения. И тогава написах, че изобщо нямам притеснения от момчетата в черно, а от черните помисли на манипулаторите.
 
Феновете със и без маски издигнаха фланелка, на която пишеше, че не уважават УЕФА. Доколкото неуважението бе изписано до логото на организацията. А самият израз беше заигравка с един слоган, като RESPECT DEVERCITY, например. Видеозаписи показват, че някои от тези младежи са събрали устни, а коментатори твърдят, че те произвеждали маймунски звуци. Знам със сигурност, че някои от маймунските звуци са признак на първична радост, но съвсем не се наемам да твърдя, че тези момчета са се правили на маймуни. Всеки от тях може да си е свирил националния химн да се надъхва или да е имал дискомфорт от соленото на семките.
 
Длъжни ли са феновете да уважават УЕФА. Ами не са. Могат да изпитват неуважение по хиляди причини. Например заради несправедливата формула на европейските турнири. Въпреки принципа на равнопоставеност на членовете.
 
Но много преди да са пристигнали поданиците в републиката, те вече бяха расисти. Нацисти. Ксенофоби.

 
Вместо да защити честта на държавата и хората в нея, Премиерът Бойко Биросов (да се свети името Му), първосигнално, в най-добрия случай - след едно премигване, извика все по-объркания си и комичен министър Красен Кралев (да се свети оставката мУ) и се намесиха в работата на организация, за която нямат никакви пълномощия да го правят от позицията, която им е делегирана. Още по-малко за спортно-технически резултат. Но да вмени на организацията отговорността за инцидента, който така или иначе беше провокиран далеч, далеч, преди мача, беше шлифована наглост. 
 
Не само го направи първосигнално. Но и не излезе от сигнала, като си позволи изключително бръщолевене пред камери и микрофони в Брюксел по темата, където го очакваха чартърните репортери.
 
Няма да се спирам на идеята за управление на държавата още 100 години (да не дава Господ), но поредната демонстрация на неуважение към БФС, заради несимпатията към Боби Михайлов, по метода на индукцията превръща Бойко Борисов (да се свети името Му) и  Красен Кралев (да се свети оставката мУ) в расисти. Защото неуважението към БФС е и неуважение към УЕФА. Точно,както при онези момчета с фланелката. Какви звуци издават държавниците и дали ги мъчат газове, не ми пука. 

Ще кажете, че разсъждавам първосигнално. Е, все трябва да има някакъв паритет в глупостта. Иначе ще изглеждам надменен.
 
ПОЯСНЕНИЕ. За неизучавалите Физиология на висшата нервна дейност ще разясня, че човешките, а и животинските рефлекси, се разделят на безусловни (първосигнални) и условни (придобити, второсигнални). Първосигнални са например папкане, акане, пишкане. Без мисъл. Условните пък изграждат стереотипите. От простите динамични до сложни такива.

Извънредно бедствие е стереотипите в управлението на държавата да са комплекс от първосигнални рефлекси.  Тогава имате налице най-краткия път към географска територия с неопределени маркери за идентичност.

ЗАБЕЛЕЖКА.
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ ДА РОНИМ ТЕАТРАЛНО КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ПО СВЕТА, КОГАТО ДЪРЖАВАТА ИМА НУЖДА ОТ ВСИЧКИ ЗА КОНТРАУДАР И ЗАЩИТА.