Оядените, тъпите и наглите са бедствие

Публикувано на: 20.10.2019 12:26

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов - Полковника
Много добре разбирам, че Правителството, при тревожен Брутен вътрешен продукт за 2018 година от малко над 55 милиарда евро, т.е. 7 829 на човек от населението, е много чувствително, ако е заделило средства за близалки помощ във футбола, пък били те и в рамките на нищожни от процента. Както разбирам и пропагандното пъчене, за да прикрие, че не се справя в динамика, особено извън водещите 3-4 града, с условията за масов училищен и всеобщ спорт. Защото премиерът може и да обича да говори в единствено число как раздавал от хазната, сякаш е отел в домашно буре, но щетата е обща. Както обикновено.
 
Съзнавам също, че БВП е нищожен и всяко изпълнение е много трудно, но когато клати неразбиращо врат, че няма на кого да даде направен стадион, макар да не е негов, ще е хубаво някой по-доверен натегач да му оправи алгебрата. И да обясни, че всяка вложена стотинка в масов спорт са спестени хиляди от Здравната каса. Разбирам, че за последното някои болници, с отработен мениджмънт, ще ме евтаназират, ако попадна при тях. Но това, всъщност е голямата истина, а не в дрънкането по адрес на БФС и намесата в неговите дела, без налични аргументи. Без изобщо право на това.
 
Някога в един клуб ми казаха, че с пари всеки може. Седмица по-късно получиха в склада си ТИР екипировка с английска марка, за да им поясня, че с акъл не всеки знае как.
 
Без пари, преди  3 години, по това време, стартирах собствена програма за достъп до водещи методики, подпомагане и развитие на млади български треньори, основно от малки академии и центрове. От 16 октомври до 30 октомври 2016 година, изпратих две групи в Ливърпул и лондонския Чарлтън. От тях днес имаме двама помощник-треньори в Първа лига, съответно на 28 и 32 години. Един Директор на академия в клуб от Първа лига. Един сертифициран скаут във Футболната асоциация на Англия. За времето досега, изпратих точно 30 млади треньори от цялата страна, като обучените само в европейския шампион, край река Мърси, станаха общо 10. Работиха с безупречния шеф на академията Ник Маршал, със Стивън Джерад, с Кинг Кени Далглиш. 
 
Имаше на обучение при Професор Виченцо Верджине във Фиорентина. Професорът преподава и в световно известната треньорска школа "Коверчано". Други при Доцент доктор Джузепе Джерия в Пескара, също преподавател в "Коверчано".
 
За целия труд по логистиката и установяването на графици, програми и всички съпътстващи дейности аз, като физическо лице, или Агенция Проспорт Медиа, като юридическо, не сме поискали нито стотинка, пенс или цент. Аз подарих връзките си. Ако тези връзки бъдат остойностени, то бих имал потресаващо силни капиталови показатели. И без това през последните 2 години съм с пъти по-добри от БВП, както всеки може да види в публичните ни ГФО.
 
Казвам всичко това, заради поредната размяна на глупости в медиите от тази сутрин. Дали след месец, или по-късно, конгрес ще има. И вместо да си разхождаме егото, е най-добре да седнем с цялото си непреходно величие на една маса и да оплетем нова арматура на разрушените опорни колони. 
 
Държавата да поеме своята отговорност към общественото здраве, чрез масов спорт и да не се бърка, където не и е работата, а хората от футбола да си пренаредим системата и да я направим фабрика за високо спортно майсторство, а не арена за мерене на анатомични органи. Високото спортно майсторство само привлича политическите играчи. Ще се присламчат неизбежно. Остава да се пазим от целувката на Юда.
 
Припомних всичко за собствената ми програма, защото не само може без пари, но всичко е най-силно когато е кауза. С по възможност по-малко прилепени алчни индивиди около нея.
 
Гладни голям спорт не правят. Но оядените, тъпите и наглите в него, са бедствие.