ЦСКА 1948 привлече непознат за автобусната фен фракция от центъра на София

Публикувано на: 25.10.2019 18:26

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Крум Ловков
 ЦСКА 1948 направи много интересен, но сякаш скрит ход в треньорския щаб, след назначаването на Йордан Юруков. По информация на Проспорт, с източник от Националната спортна академия, Юруков е настоял да има за първи помощник в щаба си Крум Ловков.
 
Ловков е футболен субект, съвършено неясен за припознавачи от автобусните фракции на пребрандираните от центъра на София. Но не и за правоверните. Защитникът пристигна невръстен на "Маракана" (б.р. - абсурдно е автобусните фракции да знаят за какво иде реч), на комплекс Червено знаме и много скоро стигна до националния отбор на България. По това време ръководител на ДЮШ на ЦСКА бе Иво Котев. Ловков бе и едно от главните действащи лица тогава при погрома над фаворита Австрия с 4:0, в квалификационна група с Белгия, Австрия и Грузия. Той игра централен защитник във водената от Филип Филипов тогава селекция до 17 години на трикольорите.
 
Стигна и до професионалния футбол, дебютира на 17 за първия отбор на ЦСКА. Известни несгоди му костваха по-силна кариера, но като умен човек и студент е забелязан от спецовете в Национланата спортна академия "Васил Левски", през 2017 година защитава докторска дисертация, приврлечен е, като асистент и е един от водешите преподаватели на бъдещите треньори по футбол в момента.
 
Крум Ловков е роден на 24 януари 1989 година.