Алекс Кирилов влетя в ТОП 11 на кръга, българинът с високо признание в Италия

Публикувано на: 29.10.2019 15:48

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Александър Кирилов
Централният нападател Александър Кирилов от Козенца е в ТОП 11 на кръга. При това без да е изиграл цял мач, а в края от резервната скамейка, поради известни несгоди последните две седмици.

Припомняме, че Кирилов влезе и отчая домакините от Фрозиноне в невъзможност да го опазят и след организирана от него самия атака не само да отдалечи опасността от изравняване, но и да завърши голово контрата за 2:0, с което затвърди Козенца в ТОП 3 на временното класиране.190-сантиметровият русенец премина от Дунав в Пескара през лятото на 2018 година, игра в тима до 17 и стана втори голмайстор на отбора,след като премина и през сложен за стилра на игра период на адаптация. Пролетта обаче на Алекс бе под знак "Блестяща", което не остана незабелязано, дори бе обект на интерес от Парма.
 
За новия сезон бе привлечен от треньора Емануеле Фереро в Козенца, при по-големите и започва да вдига скоростта в атаката на втория тим на вълците. Ще бъде напълно заслужено, ако скоро Кирилов се завърне в националния отбор, където не само е обличал фланелката, но е и вкарвал голове. Включително на традиционно трудния ни съперник Сърбия.

Алекс е роден на 22.02.2002 година.

СЪСТАВЪТ НА ТОП 11 НА ОТМИНАЛИЯ КРЪГ ПРИ 3-4-3 Е:  Вратар - Нери (Ливорно), Защитници - Монтеризи (Лече), Алесио (Спал), Маурици (Асколи), Халфове - Брешанини (Милан), Сбараини (Порденоне), Тура (Хелас Верона), Геци (Бреша), Нападатели - Сане (Хелас Верона), Кирилов (Козенца), Дела Пиетра (Юве Стабия).