Проспорт определи водач за Ливърпул

Публикувано на: 04.11.2019 13:55

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Велизар Христов
Агенция Проспорт Медиа взе решение и водач на групата за обучение в Ливърпул, в края на месец ноември, ще бъде Велизар Христов. На 32 години.

Познаваме го много добре от отличната му работа във Витоша 13, а отскоро е Директор на най-младата футболна школа "Развитие на млади футболни таланти", която развива новия проект на Националната футболна база в Бояна. Спираме се на него и поради участието му в предходни обучения и натрупан опит в системата.

Съставът на групата на практика е ясен. В следващите дни ще ви запознаем с всеки, който ще замине.

Проспорт Медиа за пореден път спазва традицията да изпраща наставници от по-малките  футболни центрове, за да даде достъп до водещи методики. Така е и този път.

Припомняме, че поредната покана от Ливърпул пристигна миналата седмица, същата вечер, когато мърсисайдци елиминираха Арсенал в прочула се по цял свят драма.Теоретичният курс ще бъде изнесен от Директор Ник Маршал, а обучаемите ще продължат с практическите занимания с треньорите на отборите до 18 и 23 години, както и при по-малките между 9 и 11-годишна възраст.

Обучението е част от собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики за млади български наставници. До този момент през обучение в академията на Ливърпул са преминали 10 треньори. След 3 седмици ще заминат още 6. С тях общият брой на преминалите програмата в Англия и Италия, през последните пълни два сезона и този, ще нарасне на 36.

Презентацията и обучението е напълно безплатно за треньорите.

Забележка: Бихме искали да успокоим останалите "под чертата" млади треньори от цяла България, че ще направим усилие и за последващи обучения, както всеки сезон, за да бъдем полезни в основата на пирамидата на българския футбол. Противно на недобронамерените твърдения, че футболните агенти не инвестират.

От "своите момчета" Проспорт Медиа вече има двама помощници в Първа лига, при това едва на 28 и 32 години. Трима изключително млади директори на академии, треньор на терен и докторант в Националната спортна академия и още, и още...