Мартин Герговски ще изживее мечтата си

Публикувано на: 04.11.2019 22:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Мартин Герговски
 Съобщихме, че водач на групата, която ще премине обучение в академията на европейския шампион Ливърпул е 32-годишният Велизар Христов, Директор на най-младата футболна школа в София - ФК Развитие на млади футболисти, базирана на Националната база в Бояна.
 
С оглед възрастта на останалите, Велизар е почти "ветеран от войните". Трима от общо 6 ще бъдат от София, а другите от различни краища на България, които ще ви представим в следващите дни. Групата вече е утвърдена, а имената на обучаемите са в регистъра на Ливърпул за лекторията от 25 ноември.
 
Ето и следващия от софийска футболна школа, макар и с не само столична кариера в треньорската професия.
 
Мартин Герговски. Роден е на 29 ноември 1991 година в Кнежа. Преминал е през различни позиции, като до този сезон бе в Монтана. Там той тренираше детски отбор на родени след 1 януари 2006 година.
 
През лятото Мартин напусна северозападния град и премина в ЦСКА 1948 в София. Раздялата с бившия му отбори родителите на децата бе изключително трогателна и с огромна благодарност към младия наставник.

 
 
В ЦСКА 1948 Герговски е треньор на отбор от деца, родени след 1 януари 2008 година.
 
Мартин Герговски притежава UEFA “B” Лиценз.
 
Мартин бе част от групата, която в началото на годината премина обучение в пълен седмичен цикъл в академията на Пескара, дала на съвременния футбол играчи от ранга на Марко Верати от ПСЖ, Лукас Торейра от Арсенал и много, много други. Там обучението на българската група бе водено от Доцент Доктор Джузепе Джерия, преподавател и в световноизвестната треньорска школа "Коверчано" във Флоренция.

Визитата в Ливърпул за Герговски ще има и допълнителен смисъл, извън чисто професионалната страна на събитието. В приятелския си кръг той е пословичен почитател на мърсисайдци и със сигурност ще има и допълнителна емоция в досега с институцията създала момчета,като Стивън Джерард, Роби Фаулър, Рахим Стърлинг, Джо Гомес, не без значение среща с прочулия се преди дни Къртис Джоунс и много, много други. При всички случаи за родения в Кнежа треньор това е и мечта, на която ще даде живот.
 
Обучението на младите треньори е по собствена програма на Агенция Проспорт Медиа за достъп до водещи методики на млади български наставници. Това е първата група за сезон 2019/2020 година.