Какво се случва с ЦСКА 1948 II и Етър II?

Публикувано на: 06.11.2019 12:23

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА 1948 и Етър много тихо стартираха от областните групи този сезон участие с вторите си отбори. Със сигурност и в двата случая ще се преследва минимум Трета лига, за да има база за обиграване на утвърдените по-млади или къде да се възстановяват преминалите през контузии играчи във вторите отбори.

Кокво се случва до момента?

Във великотърновската Областна група А, Етър е едноличен водач с 5 точки преднина пред знаменития тим на Ресен 2012 и не по-малко култовият Янтра от Полски Тръмбеш, роден на музикалната емблема Веселин Маринов. С оглед икономическите реалности, Ресен и Янтра едва ли ще преследват първото място, заради Трета лига. По-скоро местните момчета биха го направили заради конкуренцията.

Етър е с голова разлика 23-4. Парадоксът е, че виолетовите са получили най-много голове - 2, от абсолютния аутсайдер в групата с 11 отбора - Изгрев 93, Царевец. Изгрев 93 е единственият тим без победа и голова разлика до момента 5-19.


Марин Стефанов

ЦСКА 1948. Южната софийска областна лига по традиция предлага различни битки. Тя е със сигурност много по-силна и с далеч по-мощни спортно-технически аргументи от Североизточната Трета лига, например.

ЦСКА 1948 е едноличен лидер, но с преследвачи в много висока плътност. С равни точки е традиционно силният Гранит от Владая. Там обикновено практикуват, включително бивши юношески национали и професионални играчи, особено на Славия. И двата отбора са с 24 точки, но ЦСКА 1948 има мач по-малко.

Плътно зад ЦСКА 1948 е вторият отбор на Витоша Бистрица, също без загубен мач, с 3 точки по-малко но и с двубой по-малко.

Веднага след триото е тотално култовият отбор на Обеля сити. Любипитно е, че Обеля сити не е единственият отбор от квартала и не бива да се бърка с отлично познатият ни ФК Обеля. Разбира се в групата са и любимият за мачове Левски-Раковски, както и славният някога Академик.

Головата разлика на ЦСКА 1948 е 36-1. Единственият гол във вратата на червените е вкарал Академик при 4:1 за лидера.

На 9 ноември в 14 часа ЦСКА 1948 има тежко гостуване на Железница. Високопланинският отбор заема шеста позиция, но до момента е вкарал също 36 гола.


Кирил Метков

Най-резултатна за ЦСКА 1948 е победата с 10:0 над Урвич Панчарево. Червените имат приятна победа с 3:0, като гости на Левски-Раковски, а най-трудните 3 точки, до момента, са срещу преследвача Гранит - 1:0.

Що се отнася до Гранит, припомняме, че именно този клуб подаде ръка преди три години и предостави базата си за тренировки и мачове на ЦСКА 1948. Отборът, който вече води директна битка за промоция в българския футболен елит.

Вторият отбор на Етър се води от Марин Стефанов, който на 14 декември ще навърши 45 години.

ЦСКА 1948 се ръководи от легендарният 54-годишен специалист Кирил Метков. Метков бе водещ сред лидерите в състава на ЦСКА при последния дубъл - 1997 година, на убития от управленски терористи, без съд и присъда, легендарен клуб на ЦСКА. На 9 септември 2016 година.