Адриан Сюрджиев от Рудозем към Ливърпул

Публикувано на: 08.11.2019 20:06

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Адриан Сюрджиев
Той е Ариан Сюрджиев. Поредният треньор, който ви представяме от групата за обучение в Ливърпул. Шестте българи ще прекрачат прага на един от мечтаните футболни центрове на планетата в 11 часа, местно време, на 25 ноември, понеделник.

Адриан е наставник в Палас Рудозем. Палас е едно от силно пулсиращите футболни сърца в Смолянско, център който във времето е давал и състезатели на най-високо ниво. В Рудозем е роден, например, Костадин Гаджалов. Централният защитник игра във всички юношески и младежки формации на националния отбор на България. Състезава  се за пловдивските Ботев и Локомотив, игра три сезона в шотландския Дънди, за когото има и най-много мачове в кариерата си. Гаджалов бе и в основния състав на европейските футболни финали до 19 години, в Чехия, през 2008 година.

След успешни игри на турнира Проспорт - Велико Търново къп през 2015 година, четирима играчи на Палас бяха привлечени в академията на Христо Стоичков в Етрополе.


Децата на Палас Рудозем в общо снимка с тези на Ливърпул във Влеко Търново
преди 4 години. До президента Хайри Шериф (с бялата риза) е халф №1 на
турнира Проспорт - Велико Търново къп ...вече световно известният Къртис Джоунс.
С флагче на Палас в ръка е директор Ник Маршал, който на 25 ноември ще води
теоретичната частна треньорския семинар.


Освен треньор по футбол, Сюрджиев е и съдия по футбол, вече ръководи мачове Трета лига. В допълнение към футболната му визитка е и дългогодишното му участие в Българската асоциация по мини футбол.

Адриан Сюрджиев е роден на 31 май 1991 година. Притежава лиценз UEFA C.
Тренира детски групи ва набори 2009/2010 и 2011/2012 В Палас Рудозем.

Обучението е част от собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики за млади български наставници. До този момент през обучение в академията на Ливърпул са преминали 10 треньори. След 3 седмици ще заминат още 6. С тях общият брой на преминалите програмата в Англия и Италия, през последните пълни два сезона и този, ще нарасне на 36.

Презентацията и обучението е напълно безплатно за треньорите.

Забележка: Бихме искали да успокоим останалите "под чертата" млади треньори от цяла България, че ще направим усилие и за последващи обучения, както всеки сезон, за да бъдем полезни в основата на пирамидата на българския футбол. Противно на недобронамерените твърдения, че футболните агенти не инвестират.

От "своите момчета" Проспорт Медиа вече има двама помощници в Първа лига, при това едва на 28 и 32 години. Трима изключително млади директори на академии, треньор на терен и докторант в Националната спортна академия и още, и още...