Радослав Симеонов е шестият от групата за обучение в Ливърпул

Публикувано на: 09.11.2019 19:05

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Радослав Симеонов
На 30-годишна възраст и 5 години треньорски стаж. Това е стартовата визитка на Радослав Симеонов. Той е шестият и последен от групата млад наставник, който на 25 ноември ще прекрачи прага на академията на Ливърпул за организирания за тях треньорски семинар и когото ви представяме. С теория от директор Ник Маршал и практики с треньорите на отборите до 18 и 23 години, както и занимания с възрастите между 9 и 11-годишна възраст.

Натрупания стаж при някогашния проектонационал от школата на Славия е в столичната академия "Витоша 13". Академия, която произведе и републикански шампиони.

Ради започва занимания с организиран футбол в Септември, откъдето преминава в юношеските формации на Славия.

Заедно с Велизар Христов основаха своя академия с 60 деца, която се нарича ФК Развитие на млади футболисти.
Любопитното е, че заедно с двамата треньори в новата академия пристига основния гръбнак на шампионския отбор на 2006 година от "Витоша 13".

Тренировъчните занимания на академията и мачовете се играят на Националната футболна база в Бояна.

Радослав Симеонов е роден на 6 март 1989 година в София. Притежава лиценз UEFA C. В академията, на която е съосновател работи с момчетата, родени през 2006 и 2007 година.

Обучението е част от собствената програма на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики за млади български наставници. До този момент през обучение в академията на Ливърпул са преминали 10 треньори. След 2 седмици ще заминат още 6. С тях общият брой на преминалите програмата в Англия и Италия, през последните пълни два сезона и този, ще нарасне на 36.

Презентацията и обучението е напълно безплатно за треньорите.