Ужас за "футболните погребални агенции"! България би Полша с 3:0 вчера, би отново преди минути и Армения ...с 3:0

Публикувано на: 16.11.2019 14:19

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов и Павел Панов.
България би Полша снощи с 3:0 и можеше да разкъса иначе отличните играчи на дружина полска.

Вероятно 99,99 процента от вас не знаят, че само преди минути България помете и днес с 3:0 силния отбор на Армения на квалификация в Турция до 19 години, за европейско първенство, след, като преди три дни отнесе с 3:1 Черна гора. Което пък означава класиране за елитния кръг, преди последния сблъсък с домакините от Турция.

Вторачени в предложеното зрелище и с достатъчно количество пуканки в ръце, с национална надменност, нищоправене, но всичкознаене, обявихме българския футбол за мъртъв.

За приказвачите има седенки. А от години хората работят и се подготвя ново поколение.

Снощните победители, срещу Полша, в по-голямата си част вече бяха сред най-добрите отбори в Европа и играха европейско в Армения. Същите момчета, в по-голямата си част, имат победи над Франция, мощни мачове с Англия и пропуснати на милиметър триумфи, при съперници от ранга на Стърлинг и Санчо.

Но е важно да се впием в традициите на чалга клубовете и да не желаем да се огледаме.

За ужас на медийните "погребални агенции" ще обърна за пореден път внимание, че идат и много мощни и талантливи българчета от националния отбор до 17, имаме прекрасна генерация при родените след 1 януари 2004 година. Интересни при 2005 години, много вълнуващи при 2006 година.

Представя нямате колко малко е нужно. И ще стане много по-лесно без намесата на декомплексираните простаци в обществото и неговите системи.

Много бих искал днес да си спомним за покойния Павел Панов, с когото точно преди две години, точно по това време, в коментарното студио на Георги Симеонов се опитвахме да обясним, че българският футбол не е бутилка уиски. Настоявахме. Но виждах в очите на репортерите неверие и присмех.

Поканих ги да отидат на стартиращия същия ден сбор на проектонационалите, родени след 1 януари 2003 година. Видя им се прекалено. Някакви "юношки".

Огромна работа с малките и младежите на Павел Панов и Емил Костадинов във времето. На преминалите и работещите сега селекционери, на младите треньори по места.

Прогнозирам още изненади. Добри изненади. Просто защото никога в своята история Българският футболен съюз не е бил в по-добро организационно и финансово здраве. Последното изглежда изнервя не един и двама алчни реваншисти.

...

За статистиката.
За днешната победа над Армения, головете вкараха капитанът Владо Николов от дузпа в 5-ата минута, Александър Тодоров в 54-ата и Денислав Ангелов в 67-ата.

Стартов състав: Николов, Ганчев, Макрис, Петров, Мирчев, Петков, Николов, Тонев, Кръстев, Атанасов, Иванов.