ФИФА даде разрешение за Рафаил Пърликов, Козенца картотекира централния защитник

Публикувано на: 04.01.2020 12:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Рафаил Пърликов
Централният защитник Рафаил Пърликов, преминал през септември с пълен трансфер от Славия в италианския Козенца е картотекиран. 196-сантиметровият габровец бе затворен в сделка в последния час на летния трансферен прозорец в Италия.

От 4 септември, неговият случай бе вкаран в процедурата през ФИФА, каквито са изискванията за непълнолетни състезатели и стартира годината с отлична новина, след точно 4 месеца чакане.

Рафаил е роден на 17 септември 2002 година и води основно занимания с втория отбор на Козенца - Примавера, но през есента много често бе викан в тренировъчните занимания на първия отбор на вълците.Примавера на Козенца се намира на 5-о място във временното класиране, без равен мач, с 6 победи и 6 загуби, само на 5 точки от ТОП 3.

Рафаил има участия в националния отбор на неговата възраст, но без официални мачове.

Почти 100-процентова е вероятността още в първия мач за новата година - на 18 януари, срещу Пиза, Рафаил да бъде в основните 11. В неделя, 5 януари Рафаил и неговият съотборник в нападението Александър Кирилов летят обратно за Италия, след кратка ваканция за празниците и есенна изпитна сесия в техните български гимназии.

ЗАБЕЛЕЖКА: В следващите дни, може и часове, дежурно замесеният тандем при подобни новини, Агенциите Проспорт медиа и ПМРС мениджмънт ще имат най-малко още една силно ударна новина, с пряко отношение към българския футбол и националните отбори.