Пърликов и Кирилов ударно в 2020 година, тренировки с първия отбор на Козенца

Публикувано на: 08.01.2020 13:37

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Повече от ударно стартира годината за двамата българи в Козенца, талантливите и атлетични Алекс Кирилов и Рафаил Пърликов.

След встъпителната тренировка в понеделник, днес 196-сантиметровият централен защитник Рафаил е на двуразови занимания с първия отбор на Козенца. На предобедното занимание на вълците 17-годишният българин показа високи показатели в беговите тестове и устойчива игра.След обяд Алекс Кирилов ще има кондиционни тестове с втория отбор, на който е централен нападател. 190-сантиметровият русенец вече има славата на изключително издръжлив, като на летните контролни физически занимания го принуждаваха да намали темпото, поради невъзможност да го следват неговите съотборници.Рафаил се присъедини през септември и до коледно-новогодишните празници тренираше и играеше в приятелски мачове, за да дочака отличната новина, че още в първия ден от новата 2020 година е получил разрешение от ФИФА и Италианската футболна асоциация. Клубът е направил незабавна картотека и той вече е с пълни права.

Припомняме, че със съдействието на Агенция Проспорт медиа и ПМРС мениджмънт, Кирилов бе трансфериран от Дунав Русе през лятото на 2018 година в Пескара, където за отбора до 17 години стана втори голмайстор, при пропуснати достатъчно на брой кръгове, за разрешение от ФИФА. Пескара го преотспъти незабавно на Козенца, за да потърси ускорено развитие на своя техничен и бърз таран.

Пърликов бе договорен буквално в последната минута на Калчомеркато в Милано между Славия и Козенца на 3 септември 2019 година. Рафаил е с перманентен трансфер в Козенца.