Раждат ли се българските Златан Ибрахимович и Паоло Малдини?

Публикувано на: 13.01.2020 15:55

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Раждат ли се български Златан Ибрахимович и Паоло Малдини предстои да разберем. Вероятно в недалечно бъдеще.

Алекс Кирилов и Рафаил Пърликов играха титуляри в контрола срещу първия отбор на Козенца и поставиха въпроси в директна връзка с високото спортно майсторство.

Някои от пробивите и игровите решения на Алекс предизвикаха шумната реакция на малобройната публика за контролата, която започна да скандира "Златан, Златан". Любопитно е, че 190-сантиметровият централен нападател от Русе е изключителен фен именно на Златан Ибрахимович, за когото знае на практика почти всичко.

Алекс (на горната снимка) и Рафаил са с потници.

Точна, до нива на часовникарска бе играта на 196-сантиметровият централен защитник Рафаил Пърликов. След Нова година той има почти 10 дни занимания с наставника на представителния отбор Бралия и очевидно е близо до своя образец за играч на този пост, легендарният Паоло Малдини.

Двамата българи са родени през 2002 година. Алекс премина от Дунав в Пескара през лятото на 2018 година. В момента е със статут на преотстъпен при по-големите в Козенца. Пърликов бе трансфериран от Славия в Козенца в последните минути на летния трансферен прозорец в Италия.

Вторият отбор, за който двамата се състезават, подновява шампионата на 18 януари. Ако не настъпи промяна, началото на двубоя срещу Пиза в Пиза е 16 часа, българско време.

Първият отбор на Козенца подновява битките си на 20 януари с домакинство на Кротоне.