Силен дебют за Пърликов, Кирилов бе свален за дузпа, Козенца падна

Публикувано на: 26.01.2020 20:57

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Козенца допусна нелепа загуба, като гост на своя преследвач Беневенто с 1:2. Първата часто домакините вкараха нелепа грешка в халфовата линия на вълците и дори безупречната игра на българският централен защитник Рафаил Пърликов не бе достатъчна да я парира. Това бе и дебютен мач за 196-сантиметровият бранител, преминал от Славия в края на летния трансферен прозорец и изчакал кошмарно дълго разрешение от ФИФА да бъде картотекиран. Като допълнение получи нелепа контузия в глезена, непосредствено преди подновяването на първенството на 18 януари.


Рафаил Пърликов

Козенца върна гол в 43-ата минута чрез Флоренци, но още в 48 минута нова детинска грешка на Козенца даде гол преднина на домакините. 20 минути преди края дойде и блестяща ситуация за българският централен нападател Александър Кирилов. Алекс свърши до последна запетая работата си в нападение, но влезе в ситуация за 1000-процентова дузпа, която се оказа тотално скрита за арбитъра на мача.


Александър Кирилов

Във временното класиране Козенца е на шескто място в първенството на дублиращите отбори - Примавера. Но пък точковият актив е само на 4 пункта от ТОП 3. В следващия кръг Козенца домакинства на Кротоне.