Велковски би Ван Дам в Белгия, Серкъл Брюж с драматичен успех пред 29 472 зрители

Публикувано на: 09.02.2020 19:35

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Димитър Велковски
Димитър Велковски постигна победа над Ван Дам и Компания, а неговият нов отбор Серкъл Брюж постигна отдавна чакана победа над Мехелен в инфарктна драма на препълнения стадион "Жан Бридел", пред точно 29 472 зрители с 3:2.

Мачът започна зашеметяващо и до 6-ата минута домакините вече водеха с 2:0 с голове на унгареца Мартон Епел, който също е новак в отбора и скловенеца Дино Хотич - още един новобранец в отбора.

За нещастие на отбор и публика Йоахим Ван Дам изравни резултата в инфарктната 82-ра минута на двубоя.

Велковски и неговите съотборници не се предадоха и в даденото продължение на редовното време Стеф Пеетерс донесе победата, която еедва четвъртата от началото на първенството и втора за периода от 23 ноември насам.


Димитър Велковски

Роденият във Враца Велковски премина с бърза сделка преди две седмици директно от лагера в Анталия за отлична трансферна цена и само потвърди, че бившият му клуб Славия е диктатор на пазара за български играчи в последните няколко години. В професионалната си кариера Димитър Велковски има 7 мача с 1 гол за Локомотив София, 71 мача с един гол за Локомотив Пловдив и 37 мача с два гола за столичния Славия, включително в Лига Европа.

Прави впечатление, че българинът премина в най-динамичния и актуален шампионат в Европа, от който нормално се трансферират играчи в континенталните грандове, но неговите изяви са секрет за публиката и почни нямат място в медиите пред далеч по-вълнуващото предположение дали Левски ще направи изходящ трансфер, за да спаси финансовото си равновесие. Още повече, че изходящ би могъл да бъде с поглед единствено на Изток. Молещ поглед.