Лоша и добра новина долетяха за Шоколаров

Публикувано на: 10.02.2020 19:50

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
От приятелска клиника долетя очаквано неприятната информация за Славчо Шоколаров, новопривлеченият халф на родения в София тим на ЦСКА.

Разкъсани връзки на глезена. Тежката травма е резултат от неразчетена интервенция на 17-годишния полузащитник на Ботев Пловдив Стефан Попов, който много скоро след влизане в игра, в контролата срещу ЦСКА на комплекса в Коматево, влетя некоординирано в краката на Шоколаров. Той получи директен червен картон, а играчът на червените се придвижи с чужда помощ. Попов направи неофициален дебют с гол за "канарчетата" при разгромната победа в контрола срещу Марица с 6:0, на 15 януари.

Славчо премина от Славия в ЦСКА, а преди да бъде контузен тежко вкара ефектен гол, в мача загубен от армейците с 1:2.Добрата новина в цялата неприятна ситуация е, че не един и двама футболисти са стигали до скъсани връзки на глезена, а още по-добрата е, че голмайсторът на България за всички времена Петър Жеков, няма нито една здрава, като половината си голове е вкарал именно в това състояние.

Повече от ясно е, че Шоколаров ще премине лечение, което ще го извади за известно време от игра.

На 17 февруари ЦСКА приема в домакински мач Спартак Плевен, първи за пролетния полусезон и 19-и кръг на Втора лига. Най-големият конкурент - Септември, който е временен водач в лигата с 3 точки преднина, гостува на Пирин в Благоевград на 21 февруари.