Данчев, Костадинов и Колев летят за Цюрих

Публикувано на: 11.02.2020 16:17

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петьо Костадинов
Цели трима представители ще има Българската асоциация на футболните агенти (БАФА), на годишната асамблея на Европейската асоциация на агентите (ЕFAA), на 13 февруари, в Цюрих.

Прездентът на БАФА и неин съосновател Емил Данчев лети заедно с адвокат Борис Колев директно за швейцарския център на немскоговорящите "часовникари", а към тях от Италия ще се присъедини и Петьо Костадинов, член на Управителния съвет на БАФА и неин съосновател.


Емил Данчев

Асамлеята на "Летцигрунд щадион", домът на футболен клуб Цюрих е може би с най-сериозно значение за агентите по света, доколкото тя следва да избистри детайли в комуникацията с Изпълнителния комитет на ФИФА по възстановяването на регулациите по модела преди 1 април 2015 година. Именно тогава ФИФА окончателно децентрализира професията, което доведе до тежки рецидиви на неграмотност и неподготвеност в материята на случайно попаднали в сложната професия промоутъри.

Петьо Костадинов и Борис Колев участваха на срещата в Лондон, на 23 юли 2019 година, когато бе подготвено окончателното предложение пред Изпълнителния комитет на ФИФА за промяна в правилата на работа за футболните агенти.


Борис Колев

Тежката битка за чиста професия се води и от лидери с мащаба на италианския колос в "занаята" Джовани Бранкини, холандският президент на ЕFAA Роб Янсен, оперативният директор и топ юрист Роберто Мартинс и други.