Александър Кирилов и Рафаил Пърликов ще играят на най-силния юношески турнир в света

Публикувано на: 17.02.2020 22:19

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Алекс и Рафа в екшъна на шампионата
Алекс Кирилов и Рафаил Пърликов ще участват в най-силния турнир за юноши в света. 72-рото издание на Виареджо къп, който е за участници до 18-годишна възраст.

Общо 32 отбора от цял свят ще мерят сили в състезанието при младежите от 16-и до 30 март.

Битките от Специя ще бъдат излъчвани пряко по италианския канал Rai Sport.190-сантиметровият централен нападател Александър Кирилов води нападението на втория отбор на Козенца, където е преотстъпен от Пескара, за да играе при по-големите. Той е роден на 22.02.2002 година. Алекс премина в Пескара от Дунав Русе преди година и половина.


Алекс Кирилов

196-сантиметровият централен защитник Рафаил Пърликов е състезател на Козенца. Той премина при вълците от Славия през септември и имаше тежката участ да изчака процедурата за разрешение през ФИФА, която бе получена с началото на новата 2020 година. Габровецът е роден на 17.09.2002 година.


Рафаил Пърликов

През 2019 година, след 52-годишно прекъсване, турнирът бе спечелен от Болона. Нападението на финала на състезанието бе водено от Калоян Кръстев. Централният нападател бе преотстъпен в италианския клуб от Италия.

Година преди това, на финала игра и Петко Христов, който пристигна от квалификация в Испания и без почивка влезе в битка с Интер, буквално от летището.