Треньор на ЦСКА 1948 бележи успешно в Барселона

Публикувано на: 13.03.2020 21:41

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Михаил Цоков и Сергей Балтача
Часове преди да бъде въведено извънредното положение в България, Михаил Цоков взе успешно и предпоследното - трето ниво, на треньорския хъб на Барселона. Мишо е помощник на Йордан Юруков в треньорския екип на ЦСКА 1948, лидер в класирането на Втора лига и главен претендент за директна промоция в елита. Двамата с Юруков започнаха в клуба още в Областна група.

Първият модул, с който Цоков се прави успешно в късната есен на миналата година бе "Анализ на собствен отбор". Вторият подчинен след здраво четене бе на тема: "Анализ на противников отбор".

Много интересно и динамично мина изпита за третия модул на треньора, който има и извънредно значение. А именно - "Анализ по време на мач".Последният - четвърти, преди финалния изпит в Барса е комплексен и е със заглавие: "Технологични процеси на анализа и неговото внедряване".

Високата квалификация на Михаил Цоков съвпада и с клубната концепция за модерно технологично обезпечение. Днес, веднага след взетото решение  за извънредно положение, отборът на ЦСКА 1948 бе разпуснат за 9 дни, но състезателите ще бъдат проследявани с технически средства, за да бъде получавана информация, не толкова за тяхната локация, колкото да се знае до последния детайл как се изпълнява индивидуалната програма, преди отборът отново да бъде заедно.При разпускането на първия отбор на ЦСКА 1948 и останалите - втори и академия, всички състезатели, до един, са с отличен здравен статус.

Цоков беше важна част от първата група преминала по програмата на Проспорт Медиа за достъп до водещи методики. Тя бе в лондонския Чарлтън, под крилото на легендарния защитник Сергей Балтача. Бившият световен шампион и капитан на Динамо Киев постоянно се интересува от развитието на момчетата, а след победата на Локомотив Горна Оряховица над Хебър написа съобщение:

"Петио, привет! Рад услышать оттебя хорошую  новость о ребятах. Им большой привет и наилучшие пожелания! Обнимаю. Сергей"


Лъчезар Русев е в дясно на снимката.


Работата е там, че временен старши на Локомотив е Лючезар Русев. Също част от програмата на Проспорт Медиа и възпитаник на Балтача. Ако не беше прекратено първенството, Цоков и Русев щяха да имат среща на терена още в понеделник, в поредния кръг на Втора лига.

Михаил Цоков бе водач на групата, обучавана от професор Верджине в академията на италианския Фиорентина. Обучаван е и в програма на Футболната асоциация на Англия. Роден е през 1987 година.