Петко, българският Рамбо в плен (VIDEO)

Публикувано на: 14.03.2020 16:17

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Петко Христов
Петко Христов има една от най-тежките задачи от българските играчи в Италия. Един от двамата капитани на младежкия национален отбор и играч с капацитет от най-високо ниво е принуден да тренира съвсем сам в апартамента си, в приказния адриатически град Бишелие и да спазва стриктно карантината на извънредното положение в страната.

VIDEO 1
Още преди да бъде констатиран коронавирус в България, Христов получи покана за контролата на националния отбор срещу Беларус, но този мач не бе в официална дата и неговият клуб не го пусна да се прибере. Последва извънредното положение в Италия и норми регламентирани със специален закон.

VIDEO 2Още миналия понеделник БФС изпрати покана за квалификацията на младежите в края на март с обяснението, че ще бъде осигурена карантина за Христов. Клубът се консултира незабавно с Италианската федерация и тя нареди да се спазва закона. Това наложи работодателите на Петко да подготвят обаснение за БФС, УЕФА и ФИФА, но само дни по-късно и България спусна тежкия товар на извънредното положение. Във вторник УЕФА има конферентно съвещание с всичките 55 страни-членки и е почти 100 процента сигурно, че квалификациите ще бъдат отменени, а е извънредно вероятно да бъде отменено за след година и европейското първенство. Много сложно стои въпросът и с европейските клубни турнири.

VIDEO 3Петко показва нагледно, че се държи, като истински професионалист и гладиатор, не допуска доколкото позволява извънредната обстановка, загуба на форма и отпускане. Показва характер, спечелил милиони зрители, характерът на Рамбо във виетнамски плен.

Светът доживя масова сцена по апокалиптичен сценарии. Бъдещето е на силните. И отговорността да върнат планетата към нормалната скорост на въртене. Петко Христов е надежда за него. За бъдещето.